Informatie- en contactcentrum voor en door sekswerkers in Rotterdam.

Vrijwilligersvacature
Door2Door zoekt ervaringsdeskundigen uit de seksbranche.

Prostitutie Maatschappelijk Werk
Door2Door is een onderdeel van Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW).
PMW ondersteunt sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel in Rotterdam. Naast gesprekken bieden we praktische hulp, groepswerk en een uitstapproject voor wie over wil stappen op ander werk. Om in contact te komen met sekswerkers bezoekt PMW alle clubs, privé huizen en massagesalons in Rotterdam en zijn we actief op het internet.

Door2Door
Binnenkort opent PMW Door2Door een informatie- en contactcentrum voor (voormalig) sekswerkers in Rotterdam. Door2Door wordt een plek waar sekswerkers met elkaar in contact komen en waar ze informatie kunnen krijgen over belastingen, arbeidsrecht en andere belangrijke zaken. Door2Door biedt de mogelijkheid om gratis en anoniem op soa te testen en gebruik te maken van het internet. Ook kunnen bezoekers workshops en Nederlandse les volgen. Omdat sekswerkers zich vaak het meest op hun gemak voelen bij gelijkgestemden, is PMW op zoek naar vrijwilligers die zelf uit het vak komen. Ben jij een (voormalig) sekswerker en wil je je inzetten voor Door2Door? Dan is deze vacature misschien iets voor jou!

Hoe zien je taken eruit?
Je bent minimaal één dagdeel per week aanwezig in Door2Door om sekswerkers welkom te heten, vragen te beantwoorden en hen eventueel door te verwijzen. Daarnaast draag je bij aan het bedenken, opzetten en uitvoeren van workshops en andere activiteiten.

Wat verwacht PMW van jou?

 • Je werkt zelf in de seksindustrie of je hebt dit in het verleden gedaan;
 • Je bent bereid de kennis en vaardigheden die je als sekswerker hebt opgedaan in te zetten voor andere sekswerkers;
 • Je begrijpt dat sekswerkers een zeer diverse groep zijn op het gebied van nationaliteit, geslacht, leeftijd, opleidingsniveau, sector en houding ten opzichte van het vak. Je kunt goed omgaan met deze verschillen;
 • Je bent in staat een goede sfeer te creëren;
 • Je kunt goed samenwerken;
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je hebt reële verwachtingen ten aanzien van Door2Door;
 • Je bent 1of 2 dagdelen per week beschikbaar.

Wat heeft Humanitas jou te bieden?

 • Training en begeleiding;
 • Werkervaring die zowel binnen als buiten de seksindustrie van pas kan komen;
 • Een aansprakelijkheidsverzekering en een onkostenvergoeding.

Meer informatie?
Heeft deze vacature je interesse gewekt? Wil jij je inzetten voor andere sekswerkers? Neem dan contact op met PMW: pmw@stichtinghumanitas.nl of 010 – 23 65 212